Ce să faceți la Londra în weekendul acesta (15 – 17 august)

Dacă ați ales să vă petreceți weekendul acesta la Londra, sunteți norocoși. Se pare că uraganul (uragana?) Bertha ne părăsește vineri așa că mai mult ca sigur nu o să vă ia vântul din loc ca pe Dorothy și aproape sigur o să fie vreme acceptabilă spre bună. Rămâne de văzut, nu bag mâna în foc pentru vremea londoneză nici pentru ziua în curs. Se pot întâmpla multe în 24 de ore, dar două zile.

Oricum, nimeni nu vine la Londra pentru vreme. Mai bine zis, toată lumea vine la Londra în ciuda vremii. Poate să fie ploaie, ceață, vânt, frig, la Londra este mereu ceva fain de făcut. 

De exemplu, vineri, în Shoreditch, Forge & Co. inaugurează o expoziție temporară (vineri – luni) inspirată din lucrările pline de culoare ale lui Marvel,  ‘Captain America: The Winter Soldier‘. Vor fi expuse piese exclusive din universul Marvel Cinematic și vizitatorii vor avea șansa să câștige mici premii. Intrarea este gratuită. 

Dacă veniți la Londra pentru un weekend ca între fete, trebuie să mergeți la Covent Garden. Nu vă opriți la restaurantul lui Jamie Oliver, că în afară de mâncare bună la prețuri mari nu este nimic interesant acolo. Mergeți la adresa 4 East Piazza, la magazinul Marc Jacobs, dați un tweet cu hashtagul #MJDaisyChain și o să primiți  mici atenții cosmetice și mostre. În plus, bautura este din partea casei și se pare că o să fie și un DJ să facă atmosfera hot hot hot. Petrecerea începe la ora 10:00 am și ține tot weekendul. 

Sâmbătă, de la ora 17:00 până la miezul nopții, tot în Shoreditch, se întâmplă URBAN FOOD FEST. Nu vă descriu ce se întâmplă acolo, intrați pe link să vedeți oferta. Vă spun doar ce părere au alții mai avizați:

Nominated for The Best Street Food Event at The British Street Food Awards 

Number 1 on Time Out London’s Hot List

The Daily Telegraph’s Number 1 ‘Top Thing To Do’ 

 

Time Out: „Tuck into the tastiest street food around. The Urban Food Fest’s ever-evolving line-up ensures second and third visits are well worth the effort.”

Elle: „Hi-low to its achingly cool core and unmissable.”

Cosmopolitan: „It’s an amazing street food party.”

Evening Standard: „An extravaganza of street food, entertainment and music.”

Mda. Nu știu ce părere aveți voi, dar eu una mă declar convinsă. Nu vă întristați dacă nu sunteți în Londra sâmbăta aceasta, Urban Food Fest o să aibă loc în fiecare sâmbătă până în octombrie. 

Tot de vineri până duminică este și Canary Wharf Jazz Festival. Tot gratuit. 

Iaca și programul:

FRIDAY 15 AUGUST
7-8pm Ed Barker & Friends
8.30-10pm Riot Jazz Brass Band

SATURDAY 16 AUGUST
1.30-2.45pm GoGo Penguin
3.15-4.30pm Zara McFarlane
5-6.15pm Hidden Orchestra with special guest Phil Cardwell
6.45-8.15pm Ciyo Brown’s The Motown Sound featuring Gwyn Jay Allen and special guest James Morton

SUNDAY 17 AUGUST
1.30-2.45pm Nostalgia 77
3.15-4.30pm Polar Bear
5-6.15pm Yiddish Twist Orchestra
6.45-8.15pm Andy Sheppard Quartet

Eu nu sunt încă decisă. Pentru vineri am deja planuri și sâmbătă cred că o să merg la festivalul de jazz și poate și la festivalul de mâncare (cum sună!) :))) Pentru că nu sunt turistă, mai am și alte obligații, din păcate, așa că nu pot umbla brambura pe străzi de dimineața până noaptea, deși mi-ar plăcea.

Voi ce alegeți?

Sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s